Naslovnica
Obavijest o visini uplate internata za mjesec mart PDF Ispis E-mail

Poštovani roditelji,

Koristim priliku obavijestiti Vas da shodno odluci Upravnog odbora uplata internata za mjesec mart inosi:

100 KM za učenike i učenice prvih razreda i

90 KM za učenike i učenice II, III i IV razreda.

 

Ovo stoga što učenici nisu koristili usluge internata u trajanju od 14 dana u mjesecu februaru.


Direktor
mr. Đevdet Šošić

 
OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE PDF Ispis E-mail

Obavještavamo roditelje i učenike da će nastava u Medresi početi u ponedjeljak, 20. februara 2012. godine prema važećem rasporedu.

Učenici se trebaju javiti u internat u nedjelju, 19. februara 2012. godine u predviđenim terminima.

Uprava Škole je donijela ovu odluku na osnovu konsultacija i saglasnosti Upravnog odbora i Vjersko-prosvjetne službe Rijaseta IZ-e u BiH.

 
PRODUŽENA OBUSTAVA NASTAVE PDF Ispis E-mail

 Poštovani roditelji i učenici,
obavještavamo Vas da se nastava u Medresi obustavlja do daljnjeg.

Obustava nastave se provodi prema odluci Ministarstva obrazovanja SBK, a uz saglasnost i konsultacije sa Upravnim odborom Medrese i Vjersko-prosvjetnom službom Rijaseta IZ u BiH.

Sljedeća informacija o početku nastave će biti postavljena na web-stranicu Medrese u utorak, 14. februara 2012. godine u popodnevnim satima.

Detalje saznati putem dežurnog telefona 030/512-023.

 
PRODUŽEN PREKID NASTAVE PDF Ispis E-mail

Poštovani roditelji i učenici,

Obavještavamo vas da se produžava obustava dastave do daljnjeg.

Nove informacije potražite u nedjelju, 12. februara na web-stranici Medrese ili na dežurni broj: 030/512-023.

 

 
OBUSTAVLJA SE NASTAVA DO DALJNJEG PDF Ispis E-mail

Obavještavamo roditelje i učenike da se nastava u Medresi obustavlja do daljnjeg zbog vremenskih neprilika, a prema odluci Ministarstva obrazovanja SBK.

Informacija o početku nastave će biti postavljena na web-stranicu Medrese, a detalje saznati putem dežurnog telefona 030/512-023.

 
Hor gostovao u Grazu, Austrija PDF Ispis E-mail

U subotu 14.05.2011. godine u gradu Gracu u Austriji upriličena je internacionalna vjersko-kulturna manifestacija pod nazivom Veče Kur'ana. U raznovrsnom programu koji je trajao preko 3 sata uživalo je više od 400 prisutnih.

Glavni imam džemata Grac prof. Ibrahim ef. Šišić uputio je selame i zaželio dobrodošlicu svim učesnicima u programu, te svim prisutnima poželio ugodnu veče. Takođe je izrazio zadovoljstvo da džemat Grac uspješno realizira ovu manifestaciju već dugi niz godina.

Učesnici manifestacije bili su hafiz dr. Halil ef. Mehtić iz Bosne i Hercegovine, hafiz Aziz ef. Alili iz Hrvatske, hafiz Ali ef. Tufekći iz Turske, te hafiz Muhammed ef. Hikal iz Egipta, koji su svojim različitim, ali svaki na svoj način jedinstvenim i prelijepim učenjenjima Kur'ana časnog oduševili sve prisutne.

Cjelokupnu atmosferu je upotpunio gostujući hor Ekći-Ibrahim pašine medrese iz Travnika predvođen direktorom medrese mr. Muharemom ef. Dautovićem. Multinacionalni hor je izveo 5 prelijepih ilahija, a mr. Dautović je u svom izlaganju predstavio historiju i uspješnost medrese.

Džemat Grac koji je organizovao ovu manifestaciju sastavljen je od Bošnjaka iz Bosne i Hercegovine i Sandžaka, ali i Albanaca, Makedonaca i ostalih muslimana uglavnom sa prostora bivše Jugoslavije. Ovaj džemat u parnerstvu sa gradom Gracom, realizuje projekat izgradnje prve džamije i islamskog centra u Gracu, koji je među prvima ovakvog tipa u Evropskoj Uniji.

Naredne korake u realizaciji ovog velikog projekta predstavio je u svom obraćanju predsjednik džemata mr. Mekić. Takođe on je uručio i prve vakufname i zahvalnice dvojici najistaknutijih vakifa, vrijednom džematliji Husejinu Omeroviću za do sada uplaćenih 55.000 Eura vakufa, te Damiru Krupiću, mladom studentu bez oba roditelja i velikom aktivisti džemata, za do sada uplaćenih 600 Eura.

Hafiz dr. Mehtić je u svom vazu prisunima ukazao na vrijednosti učenja Kur'ana, ali isto tako i istaknuo važnost podrške ovom jedinstvenom hair projektu. Zapravo, on je objasnio vakifima da pomažući ovaj projekat oni pomažu sami sebi i svojim porodicama.

Po završetku bogatog oficijelnog programa druženje je nastavljeno u opuštenoj atmosferi uz ukusne bosanske specijalitete.

 
Delegacija fondacije "Muradiye" u posjeti Medresi PDF Ispis E-mail

2. i 3. april 2011.

U dvodnevnoj posjeti Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku, 2. i 3. aprila 2011., boravila je delegacija "Muradiye Kultur Vakfi" sa sjedištem u Ankari, u sastavu:

1. Mehmet Karakuš, Turska

2. Ahmet Ulusoy, Turska

3. Fikret Ozkesmen

 

Delegacija se sastala sa direktorom Medrese mr. Muharemom Dautovićem i prof. Nerminom Šušićem a cilj posjete je upoznavanje sa projektom u kojeg je iz BiH ove godine uključena naša medresa.

Riječ je o projektu pod nazivom "Naše civilizacije osvjetljavaju našu budućnost" iza kojeg stoji međunarodna agencija EU sa sjedištem u Ankari, a realizuje se u BiH (Travnik i Sarajevo). U Travniku u svojstvu domaćina je odabrana Medresa.

Direktor Medrese je upoznao musafire sa medresinim kapacitetima i mogućnostima oko prijema učenika iz Turske i Njemačke u petodnevni boravak te izrazio sretnost što je Medresa odabrana u evropski važan projekat prezentacije naših kultura, historije i civilizacijskih posebnosti.

Dogovoreni su termini posjeta, prezentacija, upoznavanja Travnika i okoline, kao i rokovi vezani za pripremnu fazu projekta.

I ovaj projekat je u cilju uključivanju mladih iz Turske, Njemačke i BiH u aktivnosti koje se u Evropi vode protiv siromaštva i socijalne diskriminacije.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 7 od 30
Developed by: Studio4web2.net