Naslovnica
Ahmed Bektaš - 23. hafiz naše medrese PDF Ispis E-mail

Opširnije... 3. aprila 2010. g. iza podne-namaza upriličena je svečanost hafiske dove na kojoj je dodijeljena najveća i najjača ovosvjetska titula i zvanje hafiza Kur'ana učeniku trećeg razreda Travničke medrese Ahmedu Bektašu.

Opširnije...
 
Posjeta dekana islamskih fakulteta PDF Ispis E-mail

Subota, 17. oktobar 2009.

U popodnevnim satima Medresu su posjetili dekani Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu - prof.dr. Ismet Bušatlić i Fakulteta islamskih nauka u Zenici – dr. Zuhdija Adilović. Direktor, mr. Muharem Dautović ih je upoznao sa aktuelnostima u Medresi, nakon čega su svi zajedno obišli novi objekat ženske medrese u izgradnji.

 

 
Hafiska dova: Saima Zolota PDF Ispis E-mail

Opširnije...

Subota, 17. oktobar 2009. godine

U atriju Medrese proučena je hafiska dova mladoj hafizi Saimi Zolota, svršenici iz prve generacije naše medrese.

Opširnije...
 
Posjeta profesora iz Švedske PDF Ispis E-mail

Opširnije...

Četvrtak, 15. oktobar 2009.

U posjetu Elči Ibrahim-pašinoj medresi u popodnevnim satima došli su uvaženi profesori sa univerziteta u Linköpingu, Švedska: dr.doc. Edgar Almén i prof. dr. Håkan Ulfgard, koji su profesori na odsjeku za kulturu i komunikaciju.

Opširnije...
 
Posjeta delegacije Američke ambasade PDF Ispis E-mail

Opširnije...Četvrtak, 24. septembar 2009.

Elči Ibrahim pašinu posjetila je delegacija Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

Opširnije...
 
Posjeta Američkog ambasadora PDF Ispis E-mail

Subota 20. juni 2009. ostat će zabilježena kao vrlo važan datum u historiji Elči Ibrahim-pašine medrese. Taj dan nas je posjetio Američki ambasador u BiH, Njegova Ekselencija Charles English, u pratnji svojih saradnika iz Ureda za odnose sa javnošću, Ureda za edukaciju i kulturu i organizacije "American Councils" koja se bavi edukacijom.

Svrha posjete bio je završetak dvogodišnjeg ciklusa programa "Access" za učenje engleskog jezika, te uručenje diploma za 83 učenika i učenice iz svih 6 medresa u Bosni i Hercgovini. Ambasador English je lično uručio diplome svim učenicima, a svečanosti su prisustvovali i direktori svih medresa u BiH, Načelnik općine Travnik gosp. Tahir Lendo, te mr. Muharem Omerdić koji je prenio poruku Reisul-uleme dr. Mustafe Cerića.

Ovo je drugi put da Ambasador SAD-a posjeti našu školu. Prvi put nas je 15. juna 2004. godine posjetio Ambasador Clifford Bond, što nam čini posebnu čast i pokazuje koliki ugled uživa naša škola, jer se mali broj škola može pohvaliti ovakvim posjetama.

 
Maturska akademija 2009. PDF Ispis E-mail

Nedjelja, 10.maj 2009. godine. Elči Ibrahim-pašina medresa je svečanom akademijom u prepunom atriju ispratila 242. generaciju maturanata i 2. generaciju maturantica. Svečanosti je prisustvovao veliki broj zvanica, kao i mnogobrojna rodbina, komšije i prijatelji naših učenika i učenica.

Direktor, mr. Muharem Dautović se obratio skupu, a razrednici su izvršili prozivku maturanata i maturantica, a na kraju su proglašeni i učenik i učenica generacije, koji su ujedno nagrađeni vrijednim nagradama.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 15 - 21 od 30
Developed by: Studio4web2.net