Naslovnica
Defile maturanata i maturantica PDF Ispis E-mail

U subotu, 9.maja 2009. u 19:00 sati ispred Medrese je krenula kolona 242.generacije maturanata i 2. generacije maturantica koji su ove godine završili školovanje u našoj školi.

Kolona je u pratnji direktora, mr. Muharema Dautovića, razrednika, mr. Hamida Indžića i mr. Ahmeda Adilovića, te drugih profesora i odgajatelja i odgajateljica prošla kroz centar grada. Kod Centralnog šehidskog mezarja su stali da prouče Fatihu našim šehidima, zatim su produžili do Hadži Ali-begove džamije, nakon čega su se vratili u Medresu.

Šetnju kroz grad pratilo je na hiljade naših sugrađana, kao i rodbina i prijatelji naših maturanata i maturantica.

 
Dvoje hafiza 2009 PDF Ispis E-mail

U nedjelju, 3. maja 2009. iza podne-namaza u atriju Medrese održana je hafiska dova za dvoje hafiza naših maturanata: hfz. Hamza Halilović i hfz. Nermina Čakić, koji su uspješno položili ispit za zvanje hafiza Kur'ana pred Rijasetovom komisijom u Sarajevu.

Vrijedi istaći da je hfz. Nermina Čakić prvi ženski hafiz naše škole. Dovi je prisustvovao veliki broj hafiza iz cijele BiH, te mnogobrojna rodbina, komšije i prijatelji Medrese.

 
Šesta debata srednjih škola PDF Ispis E-mail

Opširnije...U utorak, 31. marta 2009. godine u Elči Ibrahim-pašinoj medresi održana je Šesta debata srednjih škola Srednjobosanskog kantona. Tema ovogodišnje debate bila je "Demokratija i tolerancija".

Opširnije...
 
Druženje sa direktorima osnovnih škola PDF Ispis E-mail

Opširnije...U petak, 27. marta 2009. godine, nakon džuma-namaza upriličen je ručak uz druženje za 34 direktora osnovnih škola sa područja Srednjobosanskog kantona. Cilj ovog druženja bio je upoznavanje direktorâ osnovnih škola sa Medresom i njenim radom.

Opširnije...
 
Predavanje u saradnji sa USA Ambasadom PDF Ispis E-mail

Opširnije... U četvrtak, 12.02.2009. godine u saradnji sa Uredom sa odnose sa javnošću USA ambasade u BiH, u atriju medrese upriličeno je predavanje na temu "200 godina od rođenja predsjednika Abrahama Linkolna".

Opširnije...
 
Jubilej: 300 godina postojanja Medrese PDF Ispis E-mail

JUBILARNA POŠTANSKA MARKA

Javno preduzeće BH Pošta je u povodu jubileja 300 godina postojanja Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku izdalo prigodnu jubilarnu poštansku marku, čija je promocija upriličena 4. novembra 2006. godine u holu Elči Ibrahim-pašine medrese u prisustvu brojnih zvanica iz privrednog, vjerskog, političkog i kulturnog života Srednjobosanskog kantona i generalne direkcije BH Pošta iz Sarajeva.

 
Rezultati prijemnog ispita 2008. PDF Ispis E-mail

Opširnije...
Komisija za usmeni dio ispituje kandidata
Nakon sumiranja rezultata prijemnog ispita i sastanka direktora svih medresa u BiH, Glavna komisija za prijem novih učenika i učenica u prvi razred školske 2008/09. godine objavljuje spiskove primljenih i odbijenih kandidata i kandidatkinja:

 

 

--

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 22 - 28 od 30
Developed by: Studio4web2.net