OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE PDF Ispis E-mail

Obavještavamo roditelje i učenike da će nastava u Medresi početi u ponedjeljak, 20. februara 2012. godine prema važećem rasporedu.

Učenici se trebaju javiti u internat u nedjelju, 19. februara 2012. godine u predviđenim terminima.

Uprava Škole je donijela ovu odluku na osnovu konsultacija i saglasnosti Upravnog odbora i Vjersko-prosvjetne službe Rijaseta IZ-e u BiH.

 
PRODUŽEN PREKID NASTAVE PDF Ispis E-mail

  Poštovani roditelji i učenici,

Obavještavamo vas da se produžava obustava dastave do daljnjeg.

Nove informacije potražite u nedjelju, 12. februara na web-stranici Medrese ili na dežurni broj: 030/512-023.

 
OBUSTAVLJA SE NASTAVA DO DALJNJEG PDF Ispis E-mail

Obavještavamo roditelje i učenike da se nastava u Medresi obustavlja do daljnjeg zbog vremenskih neprilika, a prema odluci Ministarstva obrazovanja SBK.

Informacija o početku nastave će biti postavljena na web-stranicu Medrese, a detalje saznati putem dežurnog telefona 030/512-023.

 
Predstavljen idejni projekat objekta ženske medrese PDF Ispis E-mail

U petak, 23. marta 2007. godine u holu medrese je nakon džuma-namaza javnosti predstavljen idejni projekat novog objekta ženske medrese. Objekat bi trebao imati dimenzije 37,6 × 13,80m sa prizemljem, spratom i potkrovljem, u kojem bi se mogla organizovati nastava i internatski smještaj za ženska odjeljenja. Prema idejnom projektu bio bi to moderan objekat koji zadovoljava sve pedagoške standarde kako za nastavu, tako za smještaj i boravak učenica.

Nakon predstavljanja, prisutni su izašli na lokaciju gdje je predviđena izgradnja novog objekta, gdje je upriličeno klanje kurbana i proučena dova za hairli početak i završetak ovog projekta.

Događaju su prisustvovale ugledne ličnosti iz vjerskog, kulturnog, političkog života, kao i predstavnici medija.

Slijedećeg dana, obavljeno je geološko ispitivanje terena od strane stručnog tima iz Tuzle, radi utvrđivanja kvaliteta tla za izgradnju ovakvog objekta.

 
Developed by: Studio4web2.net