dr. Sulejman el-Azimi posjetio Medresu PDF Ispis E-mail

 Član tima za izradu Enciklopedije fikha dr. Sulejman el-Azimi koji radi pri Ministarstvu vakufa i islamskih pitanja Vlade Kuvajta posjetio je u ponedjeljak, 19. 3. 2012. godine našu medresu.

Gosta su primili muftija mr. Abdibegović, direktor mr. Šošić i pomoćnik direktora za nastavu dr. Adilović i upoznali ga sa radom Medrese, a dr. El-Azimi je informirao rukovodstvo Medrese o projektu kojeg vodi tim Ministarstva u čijem radu sudjeluje i on.

Nakon prijema kod direktora dr. Sulejman je posjetio dva odjeljenja i obratio se učenicima prigodnom besjedom.

 
Posjeta delegacije Humanitarne organizacije "El-Kewser" iz Kuvajta PDF Ispis E-mail

 U subotu 17. marta 2012. godine Medresu je posjetila delegacija Humanitarne organizacije "El-Kewser" iz Kuvajta koju je predvodio generalni direktor Muhammed Ismail el-Ensari.

Razgovaralo se o potrebama i projektima Medrese koje bi mogla podržati i ova organizacija.

U ime Škole delegaciju su primili Direktor, pomoćnici direktora, mr. Indžić i Amir Kalajdžija.

 
Medresu posjetio savjetnik u kuvajtskom Ministarstvu vakufa i islamskih pitanja PDF Ispis E-mail

Savjetnik u Ministarstvu vakufa i islamskih pitanja Vlade Kuvajta dr. Osman Ahmed Abdurahim, ekspert za promociju srednjeg islamskog puta, posjetio je u petak, 16. 3. 2012. godine našu medresu. Goste su primili muftija mr. Abdibegović, direktor mr. Šošić, pomoćnici direktora dr. Adilović i prof. Durguti, te profesori mr. Indžić i mr. Šušić.

Nakon kahve i razgovora u kancelariji direktora, u 11 sati je bilo upriličeno predavanje dr. Osman Ahmeda za učenike i profesore. Prevodilac je bio mr. Senad Ćeman, prof. Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu i direktor Centra za lično i profesionalno usavršavanje, koji je došao u pratnji gosta iz Kuvajta.

Uslijedila je džuma-namaz koju je imamio mr. H. Indžić te zajednički ručak i druženje u restoranu Medrese. U popodnevnim satima gosti su se uputili prema Krajini, odnosno obrazovnim ustanovama koje egzistiraju na području USK.

 
Hor Medrese nastupio na godišnjici MDD "Merhamet" Travnik PDF Ispis E-mail

 U petak, 9. marta 2012. godine hor Medrese je nastupio na obilježavanju 22. godišnjice reaktiviranja rada Regionalnog odbora MDD „Merhamet“ Travnik.
Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Islamske zajednice i naše ustanove muftija mr. Nusret-ef. Abdibegović, predsjednik UO, i direktor Medrese mr. Đevdet Šošić. Scenarista i voditelj programa manifestacije je bio također naš profesor mr. Nermin Šušić.

 
Izborna grupa predmeta Fikh posjetila Islamski centar na Kalibunaru PDF Ispis E-mail

U četvrtak, 8. marta 2012. godine a prema rasporedu časova izborna grupa predmeta Fikh predvođena predmetnim profesorom mr. Hamidom Indžićem posjetila je Islamski centar na Kalibunaru.

Učenike je primio imam Centra Aljo-ef. Cikotić, održao prigodno predavanje zatim upoznao goste sa aktivnostima koje Centar u ovom periodu realizira te pokazao savremeno opremljene prostorije za mektebsku nastavu, divanhanu, omladinske sadržaje, prostoriju za stoni tenis, internet klub i dr.

 
Posjeta predstavnika Fondacije "Izvor nade" PDF Ispis E-mail

 U srijedu, 7. marta 2012. godine Medresu je posjetila delegacija Fondacije „Izvor nade“ iz Sarajeva.

Predstavnike Fondacije je primio pomoćnik direktora za nastavu dr. Ahmed Adilović, a sa maturantima i maturanticama su tretirane tri teme: stipendiranje na Burch univerzitetu u Sarajevu, stipendiranje u Turskoj i smještaj studenata u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Bihaću.

U delegaciji Fondacije je bio i naš svršenik Salih Mehić, student Šumarskog fakulteta u Sarajevu, koji je iznio detalje vezane za povlastice studentima koji su smješteni preko ove fondacije.

 
Posjeta delegacije Univerziteta u Travniku PDF Ispis E-mail

U srijedu, 29.2.2012. godine Medresu je posjetila delegacija Univerziteta u Travniku i Edukacijskog fakulteta koju su činili dr. Nihad Selimović, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta, doc. dr. Hazim Selimović, dekan Edukacijskog fakulteta, i prof. Dženan Kos, asistent. Goste su primili mr. Đ. Šošić, direktor, dr. A. Adilović, pomoćnik direktora za nastavu, i mr. N. Šušić, profesor.

Cilj posjete je bio upoznavanje sa načinom rada naše škole i fakulteta, razmjena iskustava i ideja, dogovor oko saradnje između ovih dviju obrazovnih ustanova, izvođenje metodičke i pedagoške prakse iz pojedinih predmeta te povlastice koje mogu naši svršenici imati pri upisu na Edukacijski fakultet u Travniku. Razgovori će biti krunisani, ako Bog da, potpisivanjem protokola o saradnji.

 

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 11 od 47
Developed by: Studio4web2.net