Posjeta Američkog ambasadora PDF Ispis E-mail

Subota 20. juni 2009. ostat će zabilježena kao vrlo važan datum u historiji Elči Ibrahim-pašine medrese. Taj dan nas je posjetio Američki ambasador u BiH, Njegova Ekselencija Charles English, u pratnji svojih saradnika iz Ureda za odnose sa javnošću, Ureda za edukaciju i kulturu i organizacije "American Councils" koja se bavi edukacijom.

Svrha posjete bio je završetak dvogodišnjeg ciklusa programa "Access" za učenje engleskog jezika, te uručenje diploma za 83 učenika i učenice iz svih 6 medresa u Bosni i Hercgovini. Ambasador English je lično uručio diplome svim učenicima, a svečanosti su prisustvovali i direktori svih medresa u BiH, Načelnik općine Travnik gosp. Tahir Lendo, te mr. Muharem Omerdić koji je prenio poruku Reisul-uleme dr. Mustafe Cerića.

Ovo je drugi put da Ambasador SAD-a posjeti našu školu. Prvi put nas je 15. juna 2004. godine posjetio Ambasador Clifford Bond, što nam čini posebnu čast i pokazuje koliki ugled uživa naša škola, jer se mali broj škola može pohvaliti ovakvim posjetama.

 
Postavljen kamen-temeljac PDF Ispis E-mail

Opširnije...U petak, 24. oktobra 2008. godine Reisul-ulema Islamske zajednice u BiH, dr. Mustafa Cerić postavio je kamen-temeljac za novi objekat ženske medrese, a ujedno je održana donatorska konferencija za izgradnju novog objekta.

Opširnije...
 
Potpisan ugovor i otpočeli radovi na I fazi PDF Ispis E-mail

Opširnije...
Potpisivanje ugovora
Dana 29.08.2008. godine u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese potpisan je Ugovor o izvođenju Prve faze radova na novom objektu ženske medrese između:

Elči Ibrahim-pašine medrese kao investitora (koju zastupa direktor, mr. Muharem Dautović) s jedne strane, i

Građevinskog preduzeća "Vlašić II" kao izvođača (zastupanog od direktora Huseina Halepa) s druge strane.

Rok za završetak Prve faze radova je 55 radnih dana.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 45 - 47 od 47
Developed by: Studio4web2.net