Posjeta Američkog ambasadora PDF Ispis E-mail

Subota 20. juni 2009. ostat će zabilježena kao vrlo važan datum u historiji Elči Ibrahim-pašine medrese. Taj dan nas je posjetio Američki ambasador u BiH, Njegova Ekselencija Charles English, u pratnji svojih saradnika iz Ureda za odnose sa javnošću, Ureda za edukaciju i kulturu i organizacije "American Councils" koja se bavi edukacijom.

Svrha posjete bio je završetak dvogodišnjeg ciklusa programa "Access" za učenje engleskog jezika, te uručenje diploma za 83 učenika i učenice iz svih 6 medresa u Bosni i Hercgovini. Ambasador English je lično uručio diplome svim učenicima, a svečanosti su prisustvovali i direktori svih medresa u BiH, Načelnik općine Travnik gosp. Tahir Lendo, te mr. Muharem Omerdić koji je prenio poruku Reisul-uleme dr. Mustafe Cerića.

Ovo je drugi put da Ambasador SAD-a posjeti našu školu. Prvi put nas je 15. juna 2004. godine posjetio Ambasador Clifford Bond, što nam čini posebnu čast i pokazuje koliki ugled uživa naša škola, jer se mali broj škola može pohvaliti ovakvim posjetama.

 
« Prethodna   Sljedeća »
Developed by: Studio4web2.net